Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥ

H μουσική μου είναι σαν αμμουδιά που αποτελείται από κόκκους άμμου ο καθένας εντελώς ξεχωριστόs από τον άλλον.
Δίνω μεγάλη σημασία στην αισθητική μιας σύμπνοιας ηλεκτρονικού, ηλεκτρικού, και φυσικού ήχου, με μια προσέγγιση αντιστικτική, πολυρυθμική και με έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού. Σε κάθε δισκογραφική δουλειά επικεντρώνομαι σε διαφορετικό μουσικό είδος. Με το στίχο και το τραγούδι, υπηρετώ το συγκεκριμένο στυλ, ενώ με την ενορχήστρωση, εμπλέκω και άλλα μουσικά είδη. Πχ, στο τραγούδι «Μαύρος Γάτος» από τον δίσκο «Στριμάδι» το τραγούδι και ο στίχος με τη συνοδεία του μπαγλαμά, κινούνται σε ρεμπέτικους δρόμους, το ηλεκτρικό μπάσο παίζει funk και η κλασική κιθάρα παίζει σε ύφος αναγεννησιακό. Η ίδια «διαφορετική» προσέγγιση υπάρχει σε όλη τη μουσική μου. Με κάθε cd δημιουργούνται παράλληλοι μουσικοί κόσμοι, πολλές πραγματικότητες ταυτόχρονα, πολλοί ξεχωριστοί κόκκοι άμμου.

ΜΕΘΗ

Στη πρώτη της δουλειά η Άντα Πίτσου συνθέτει ένα χρωματιστό καλειδοσκόπιο ερωτικών τραγουδιών ένα κολάζ από διαφορετικά ηχοχρώματα. Χρησιμοποιεί όργανα φυσικά αλλά και ηλεκτρονικά και ανά τραγούδι αλλάζει εντελώς μουσικό ύφος, είδος, πραγματικότητα, κρατώντας κοινά κάποια ενορχηστρωτικά στοιχεία. Τα στοιχεία αυτά, όπως και οι ηλεκτρονικές συνθέσεις του Μηνά Εμμανουήλ σε ambient ύφος, δημιουργούν γέφυρες μεταξύ των τραγουδιών και μας μεταφέρουν ομαλά από τον ένα κόσμο στον επόμενο. Κοινό σημείο αναφοράς σε όλα τα κομμάτια η φωνή που αιθέρια κινείται ανάμεσα τους.

ΥΠΟΓΕΙΑ ΠΤΗΣΗ

Το μουσικό ταξίδι ενός Ρωμαίου και μιας Ιουλιέτας της εποχής μας. Το ταξίδι ξεκινά δυναμικά με ένα τραγούδι και εξελίσσεται σαν οργανική μουσική. Μικρές νησίδες τραγουδιού οριοθετούν την αρχή και το τέλος της κάθε οργανικής ενότητας που αφού αναπτύσσεται απ’ τα όργανα ολοκληρώνεται με έναν αυτοσχεδιασμό. Κλασική μουσική, funk, μινιμαλισμός, και εργοστασιακές λούπες συνθέτουν παράλληλες μουσικές πραγματικότητες, σε μια συμπαγή ενότητα: Ένα πληθωρικό, μουσικά εναλλασσόμενο οργανικό ποίημα γεμάτο αντιφάσεις και αντιθέσεις που κλείνει με μια αφοπλιστική μπαλάντα. Η συνεχής πάλη με τον εαυτό μας στον πόλεμο του έρωτα, μια υπόγεια πτήση που καταλήγει στην άνευ όρων παράδοση.

ΑΣΤΡΑΦΤΟΥΜΕ

Δυο ψυχές που συμπνέουν σε μια σχέση που αναπνέει φως. Έντεχνες λυρικές γραμμές στη φωνή, ρομαντικός στίχος -ερμηνεία και αφαιρετικό τζαζ ύφος στα όργανα. Ενώ ο στίχος και η φωνή πλημυρίζουν από συναίσθημα, τα τραγούδια αποφορτίζονται με την ενορχήστρωση. Σε αυτό συντελούν οι παύσεις και οι κρατημένες νότες του David Lynch, τα ατμοσφαιρικά παιξίματα του Γιώτη Κιουρτσόγλου και το προσωπικό αιθέριο παίξιμο του Νίκου Σιδηροκαστρίτη. Αυτή η ενορχηστρωτική προσέγγιση εντείνεται και ολοκληρώνεται στα οργανικά ιντερλούδια.

ΣΤΡΙΜΑΔΙ

Τραγούδια και στίχοι σε ύφος ρεμπέτικου, ένα σκωπτικό “άι’ σιχτήρι” στον έρωτα, η απομυθοποίησή του. Κομμάτια που γράφτηκαν με μια φωνή και ένα μπαγλαμά και ντύθηκαν με αυτοσχεδιασμούς σπουδαίων μουσικών, όπως ο Μανώλης Πάππος και ο Γιώτης Κιουρτσόγλου. Νέοι μουσικοί δρόμοι και παντρέματα ροκ, με τζαζ και φανκ με κλασική άλλοτε εναλλάσσονται και άλλοτε λειτουργούν αντιστικτικά. Ένας πληθωρικός χορός, περιπαικτικός, αναρχικός και ανατρεπτικός!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ

Υποβλητικά μουσικά τοπία ξεδιπλώνονται μέσα από παράλληλα ηλεκτρικά μπάσα, ρυθμικές τριπ-χοπ λούπες και ραπ φούγκες. Ένας διάλογος ανάμεσα στους δυο μουσικούς, Γιώτη Κιουρτσόγλου και Άντας Πίτσου, ένας διάλογος με τον εαυτό μας, ένας μονόλογος-σχόλιο πάνω στη στυγνή πραγματικότητα που τείνει να μας καταπιεί. Σχόλιο σε μια απειλητική δίνη-λούπα με μόνο στήριγμα τους τελευταίους αγγέλους - ανθρώπους ανάμεσά μας.
Copyright © 2014 All rights reserved adapitsou.com - adapitsou@gmail.com
Copyright © 2014 All rights reserved - adapitsou.com - adapitsou@gmail.com
Copyright © 2014 All rights reserved - adapitsou.com - adapitsou@gmail.com
Copyright © 2014 All rights reserved - adapitsou.com - adapitsou@gmail.com